Om Mammarevolusjon

Mammarevolusjon er skapt for mammaer som ønsker seg en naturlig og hjertesentrert tilnærming på mammareisen. I Mammarevolusjon er vi definitivt tilhenger av det beste fra begge verdener, men vi har også stor tro på at det er mye å hente på å ta et skritt nærmere naturen, ha tillit til kroppens egen intelligens og design og støtte oss til praksiser som er skånsomme for både mor og barn – når dette er trygt og mulig.

Vi ønsker å gi mammaer og kommende mammaer info og inspo om alle de fem trimester som mammareisen består av, og dele fagkunnskap og erfaring omkring hvordan du kan navigere gjennom motstridende råd og stå støtt i dine valg.

Du vil finne gode tips og råd, men en vel så viktig rød tråd handler om å senke skuldrene og sile ut den infoen man ønsker å ta med seg videre og ikke.

Mammarevolusjon er laget for deg som…
• er gravid
• har planer om å bli gravid
• nylig har blitt mamma
• er mamma, og har planer om flere barn

Mammarevolusjon dekker alle de fem trimesterne:

Trimester 0:
Tiden før unnfangelse. Vi ønsker oss et større fokus på dette underkommuniserte trimesteret! Vår moderne livsstil gjør at det kan være smart å bruke dette “trimesteret” til bevisstgjøring og å “preppe” kroppen best mulig for å skape nytt liv. Fertilitet er også en voksende utfordring for mange, og tilrettelegging for god fertilitet er tema i trimester null.

Vi tar for oss optimal ernæring, påfyll av viktige næringsstoffer i god tid. Vi har også fokus på ren livsstil, hvordan vi best unngår toksiner og støtter kroppen i å “avgifte” for å skape et rent og sunt “bed and breakfast” for den kommende spiren. Vi har fokus på mentale forberedelser, stressmestring, tilrettelegging og annet som kan være nyttig for deg som er i ferd med å ta fatt på graviditet.

Trimester 1–2–3 + fødsel:
Selve graviditeten – og fødselen. Tusen spørsmål dukker opp når spiren sitter! Vi har fokus på hvordan vi kan legge til rette for en mest mulig behagelig graviditet, gjennom ernæring, bevegelse og stressmestring – og tips til hvordan du best mulig forbereder deg på fødselen.

Ernæring, bevegelse/yoga, pusteøvelser, hypnoøvelser, pakking av en smart fødebag og fødebrev, hvordan forberede hjemmet til småbarnstiden, bruk av doula, naturlige remedier til fødselen er temaer vi tar for oss.

Trimester 4:
Spedbarnstiden – og videre. Her trer mammarollen for alvor i kraft, med alle de nye utfordringer og opplevelser det medfører. Du får tips om amming, nyttig info om ammeutfordringer og utfordringer relatert til bl.a. tungebånd. Vi snakker om tips til innføring av fast føde og konsepter som barnestyrt mattilvenning.

Du får en innføring i tilknytningsomsorgsprinsipper (TIO) og hvordan du kan legge til rette for en best mulig tilknytning til babyen din, samt de viktigste “pedagogiske” råd som småbarnsmor, samlet fra noen av våre fremste eksperter på området. Deg, i din nye rolle som mamma, står sentralt, samt hvordan du kan ivareta mammarkoppen din og nære ditt eget indre barn i den nye rollen.

Oversikt over litteratur

Mammarevlusjon kommer ikke til å:

  • …be deg se bort i fra medisinske råd og behandling du har fått av legen, helsesøster eller annet helsepersonell
  • …pushe deg lenger enn det du selv er klar for, men hjelpe deg til å finne din egen mammaintuisjon og senke prestasjonskravene til deg selv i tiden som kommer

Vi ønsker at du skal sitte igjen med:

• Større trygghet i å ta fatt på, eller fortsette, mammareisen
• Mindre forvirring og mer oversikt over hvilke muligheter og valg du har som mamma
• Lavere skuldre og mer ro i sjelen
• Visshet om at du kan slutte å lete etter “Fasiten” og i stedet lytte mer til mammahjertet 
• En bedre forståelse for kropp, ernæring og helse
• Større motivasjon til å gjøre gode valg, men tro på at ditt beste er godt nok
• Mer positivt fokus på det du får gjort, fremfor det du synes du burde gjort
• Større tålmodighet og evne til å leve på reisen
• Visshet om at det er “lov” å prioritere seg selv og baby, si nei til omverdenen og unne seg selv det som skaper glede og verner om tilknytningen til barnet ditt
• Enda større respekt og takknemmlighet for egen kropp og det den utretter

Les mer om oss