Bidragsytere

Her er noen av mammaene som skal dele sine beste tips med oss. De har litt på hjertet. Til alle nye, vitebegjærlige mammaer som blir født– og barna som følger med. Om graviditet, fødsel, amming, ernæring for mor og barn, samt den de utfordringene som følger med kanskje verdens viktigste rolle: Mammarollen…

Anette L´Orsa/Harmonisk fødsel • doula/fødselshjelper

Anette er utdannet Hultén fødselspraktiker og doula gjennom jordmor Krista Bella Hultén/ Din jordmor og Anja Bay/ Smertefri fødsel i København. Anette er i tillegg Certified HypnoBirthing/The Mongan method practitioner, samt utdannet yogainstruktør med erfaring innenfor Hatha og Kundaliniyoga, pust og avspenning. Anette er mamma til tre, bonusmamma til to. Anette er mamma til tre og bonusmamma til to. Du kan lese mer om Anette på harmoniskfødsel.no.

«Jeg brenner for at kvinner skal få eie sin egen fødsel og oppleve den som harmonisk, trygg og enestående uansett hvor og hvordan den utspiller seg. Alle fødsler er forskjellige og jeg ønsker å være en støtte for kvinnen først og fremst, men også for paret/ far/ partner, så opplevelsen av graviditet, fødsel og barselstid blir så god og flott som mulig. Fødselsopplevelsen blir med oss for alltid og er en transformerende og styrkende prosess for alle involverte hvis man kjenner seg trygg, sterk og ivaretatt. Jeg ønsker å være en støtte, formidle kunnskap, forberede, gi omsorg og trygghet gjennom svangerskapet, fødselen og den viktige barseltiden.»

Elisabeth Møller-Bjørklund / Evolusjonsmor • Relasjonscoach

Elisabeth er mamma til to. Hun brenner for barn, oppvekst og trygg tilknytning og deler sine tanker på Evolusjonsmor på Facebook. Elisabeth veileder foreldre i hvordan de best kan forstå og nå inn til barna sine, men og hvordan de kan forstå seg selv. Alle har vært små. Alle har levd et langt liv før de selv ble foreldre. Alle bærer med seg mønster og opplevelser fra sitt levde liv. Noe fint. Noe ikke fint i det hele tatt. 

Elisabeth jobber like mye for at du skal forstå deg selv og hvor du kommer fra, som barnet. Fokus er det hele mennesket og evnen til å romme alle sine sider i aksept og dyp forståelse. Elisabeth er fysioterapeut, healer og snart ferdig kraniosakralterapeut. Les mer om Elisabeth på evolusjonsmor.no

“Som forelder møter du deg selv i døren. Ingen speil er så ærlige som de du møter i dine egne barn. Foreldreskap er hele skalaen. Striregn og solskinn, tordenvær og fønvind. Det kan være uendelig fint, men det kan og være nakent og konfronterende. Jeg tror mange har glemt at svarene vi søker, ligger i oss selv. At det ligger i urkraften. I det utemmede. Jeg ønsker å representere en motvekt til det normale, og være et talsrør for det naturlige. Dempe lydene utenfra så du kan høre din indre stemme bedre og begynne å leve i takt med din egen rytme.»

Malin Staaf / Orofacial myolog

Malin er mamma til to og en av få personer i Skandinavia som har valgt å utdanne seg innen myofunctional terapi. Terapiformen har som mål å korrigere og trene opp underutviklet muskulatur og mobilitet i kjeve, munn og svelg, ofte som et resultat av stramt tungebånd. Dette påvirker resten av kroppen og helsa i sin helhet, og ikke minst sovemønsteret til barn.

Malin har jobbet i flere år for å øke kunnskap og oppmerksomhet rundt stramt tungebånd og konsekvensene av det, som viser seg å være utbredte og underdiagnostiserte problemer. Hun er nå Norges første orofacial myolog. Les mer om Malin på omft.no.

“Mitt mål er å lære mine pasienter optimal funksjon av oral- og ansiktsmuskulaturen. Dette skjer ved bevisstgjøring av hvordan du faktisk svelger, hvor tungen er plassert og pustemønsteret ditt.  Når et barn behandles kan problemer som kunne ha oppstått senere i livet forhindres. Barn er under stor vekst og dermed vil for eksempel munnpusting ha mye å si på hvordan ansiktet kan utvikle seg.”

Sadie Lawler / Hypopressiv trening Norge • Hypopressiv trener

Da Sadie fødte datteren sin i 2016, fikk hun alvorlig underlivsprolaps. Selv om hun fikk beskjed om at dette var vanlig, var hjelpen og oppfølgingen hun fikk ikke særlig effektiv, og ett år etter fødsel trodde hun hun aldri ville få tilbake kroppen sin. Hun bestemte seg for selv å finne et alternativ. Hun lykkes med hypopressiv trening, en teknikk som er ny i Norge, men har blitt brukt i snart 50 år i store deler av verden.

Nå jobber hun for å øke kunnskap og bevissthet omkring mammakroppen og hvordan det er mulig å slippe smerter og redusert funksjonalitet, og i stedet gi tilbake kroppen sin kraft. Sadie er i dag den første og eneste sertifiserte treneren innen hypopressiv trening i Norge.

Hypopressiv trening er en revolusjonerende måte å rehabilitere og styrke kjernen og bekkenbunnen på, som fungerer ulikt all annen opptrening som brukes i Norge per i dag. Det er spesielt effektivt for å behandle plager i forbindelse med fødsel eller overgangsalder som inkontinens, underlivsprolaps/fremfall, ustabilitet og smerte i bekken og rygg, samt delte magemuskler. Les mer om Sadie på hypopressivtrening.no

«Jeg har fått en dyp forståelse for hvor mye kroppen kan heles hvis den bare får lov og hjelpen den trenger. Jeg vil gjøre mitt beste for at ingen andre kvinner må gå gjennom det jeg gjorde det første året, da jeg trodde alt var tapt og livet mitt var ødelagt for alltid. Fordi det finnes enkel, effektiv og rask hjelp å få! Det fortjener vi alle!»

Kristine Brekke Vestøl / Ernæringsterapeut TMS med ammehjelpereksamen

Kristine er mamma til ei jente på sju år, er ernæringsterapeut med ammehjelpereksamen, og har i mange år dypdykket i ammingens forunderlige verden og de fantastiske egenskapene til morsmelk. Kristine har hjulpet mange kvinner med tips omkring hvordan de kan lykkes med den noen ganger utfordrende ammingen. 

Kristine har også god innsikt i de ulike utviklingssprangene barnet gjennomgår i løpet av de første årene av livet, og har også beroliget mang en mamma med sin viten omkring dette – som vi ellers ikke hører så mye om. Du kan finne mer om Kristine på Hippokrates mat og helse.

«Det er utrolig viktig at ferske mammaer i dag får den oppfølgingen de trenger til å lykkes med ammingen, da morsmelk legger et viktig grunnlag for barnets immunsystem og helse.  Det er mye som tyder på at barn slutter å amme selv når immunforsvaret er modent nok til å klare seg uten antistoffene fra melken, og den biologiske alderen er mellom 2,5 og 7 år. Det er imidlertid også viktig at mor hensyntar egne behov oppi det hele. God innsikt og kunnskap om amming, samt oppfølging og veiledning hvis ting blir vanskelig, er avgjørende for å få flere mammaer som lykkes med amming, lengre.»

Les mer om kursholderen
Dette er kurset
Hvorfor Mammarevolusjon?
Påmelding og kontakt