Om kursholderen

Jeg heter Kristine, er 40 år, helseentusiast – og drømmer om en helserevolusjon! Jeg er cand.mag. innen kommunikasjon fra NTNU, kostholdsveileder fra Tunsberg medisinske skole, og har tidligere arbeidet i barnehage på en spesialavdeling for barn med utfordringer innen språk og relasjoner.

Jeg er også mamma til Vår på fire år, et etterlengtet barn jeg jobbet hardt for å bringe til verden.

Etter at jeg i 2012 mistet et ufødt barn og fikk påvist en rekke helsemessige ubalanser, har mat og helse blitt mer enn bare en hobby. Etterhvert som jeg stilte spørsmål og fikk svar, gikk det opp for meg at helse handler om helhet, og at det er mange faktorer som spiller inn…

Endelig mamma!
I to år jobbet jeg knallhardt for å få kroppen på rett kjøl, og ble kvitt en rekke plager jeg hadde slitt med i en årrekke, blant annet PMS, pollenallergi, hodepine, uren hud, soppinfeksjoner, oppblåsthet og reflux. Denne “helse-reisen” ble en stor aha-opplevelse og begynnelsen på en enda lengre reise.

I 2014 ble jeg endelig gravid på nytt og i 2015 ble jeg mamma. Kosthold og helse fikk ikke noe mindre fokus i tiden som fulgte. Plutselig hadde jeg også ansvaret for helsen til en person til! Etter fem år med intense selvstudier innen helse og kost, tok jeg eksamen som kostholdsveileder på Tunsberg Medisinske Skole i 2017. Og reisen fortsetter.

Nå etterlyser jeg en Helserevolusjon – og en Mammarevolusjon!

Altfor mange mennesker går i dag rundt med redusert livskvalitet, plager og vondter som de ikke vet årsak til eller hvordan de skal behandle. Stadig yngre mennesker, inkludert barn, sliter med fordøyelse, allergier, eksem og andre immunrelaterte lidelser. Fedme og diabetes 2 er økende problemer. Og alt for mange får ikke hjelp av legen sin. Jeg var selv en av de mange. Jeg var også en forvirret og usikker mamma som sårt trengte støtte og veiledning i min nye rolle.

Jeg ønsker å være en bidragsyter til økt kunnskap om hva som påvirker helsa vår, inkludert de tingene som ofte overses, og hva vi selv kan gjøre for å ivareta den. Og jeg ønsker å bidra til at mammarollen og alle mammaer der ute tas på alvor, blir hørt og får trygg veiledning på mammareisen. God helse er avgjørende for alle mammaer og babyens helsereise starter i magen din!

Jeg har “mamma-nerdet” for oss begge!
Selv søkte jeg aktivt opp info og mennesker med ekspertise innen områdene. Jeg fikk ekstra oppfølging under graviditeten, gikk til fødselsmassasje og akupunktur, jeg gikk fødselsforberedende kurs, gjorde hypnobirthing øvelser i flere måneder, hadde med meg hele to doulaer under fødselen, oppsøkte ammehjelpere og eksperter på tungebånd.

Jeg trålet gjennom bøker om pedagogikk, tilknytningsomsorg og ernæring for spedbarn. Jeg testa ut tegn til tale for baby, eliminasjonskommunikasjon ved bleieslutt og barnestyrt tilvenning ved innføring av fast føde. Og jeg har kost meg. Og noen ganger hatt det skikkelig tøft. Så joda, det har vært litt av et prosjekt!

Men der har du meg. Alle er ikke slik – og det er kanskje like greit. Men jeg har uansett samlet min erfaring i et kurs, og paret det opp med andre mammaer som gjerne vil dele sine erfaringer og sin fagkunnskap med oss.

Vi er flere som deler!
På min egen helse- og mammareise har jeg blitt kjent med flere dyktige leger, behandlere, fagpersoner og erfarne mammaer, og jeg har også jobbet tett med noen av disse. Jeg har, som dem, tro på at en helserevolusjon er påtrengende nødvendig i verden i dag. Vi behøver å endre vårt syn på hva helse og sykdom er, og på hva vi kan gjøre for å ivareta optimal helse. Og vi trenger å løfte den viktige mammarollen opp og fram!

Her finner du bloggen min Tankekilden
Her finner du nettsiden min

Tidligere kursdeltakere på kurset Helserevolusjon sier:

“Både kunnskapen, autentisiteten og formidlingsevnen gjør Kristine til en utmerket kursholder og veileder.”

“Tar av meg hatten for det den dama kan om kropp og helse. Kan på det varmeste anbefale kurset Helserevolusjon videre til andre!”

“Her snakker vi viktig og livsforvandlende kunnskap som dessverre ikke er nådd frem via store kanaler som det burde med tanke på folkehelsa. Men her finner du altså en liten gullkiste med dyrebare verktøy som Kristine formidler og deler!”

“Kursholderen er utrolig kunnskapsrik og veldig god å formidle!”


Les mer om bidragsyterne
Dette er kurset
Hvorfor Mammarevolusjon?
Påmelding og kontakt

Advertisements