Hvorfor Mammarevolusjon?

Mammaer er utvilsomt noen av verdens viktigste personer! De har vandret på denne kloden siden tidenes morgen, og sjelden har det bare vært enkelt. Tidligere tider hadde sine utfordringer. Mye har blitt bedre for mammaer, kanskje særlig her hos oss, men fortsatt møter mammaer små og store utfordringer.

Mamma i en moderne verden
Vi lever i et samfunn med store krav til oss kvinner. Mange opplever at det forventes at vi presterer maks både som karrierekvinner og som mammaer – en kombinasjon som ikke alltid lar seg gjennomføre. Presset fra massemedier og sosiale medier er med på å gjøre kvinner ytterlige usikre.

I bunnen ligger også det moderne synet på helse og kropp. Dette synet må utfordres. Hva det krever å bære frem et barn må opp og frem!

Fokus på verdens viktigste oppgave!
• Vi ønsker å slå et slag for skikkelig ernæring for kvinnekropper som skal bære frem barn. Visst skal vi spise for to!
• Vi ønsker å sette søkelys på hva en graviditet potensielt krever av kroppen og på hva gravide kvinner behøver for en komfortabel og sunn graviditet.
• Vi ønsker mer fokus på naturlig og skånsom fødsel, fødselsomsorg og fødende kvinners rettigheter og verdighet.
• Vi ønsker større fokus på den tidvis vanskelige ammingen, mulige årsaker til problemer og hvordan de kan løses.
• Og vi har mye på hjertet om spedbarnsernæring og den livsviktige tilknytningen som skjer de første tre årene av et barns liv.

Informasjonsoverflod
Det finnes masse info der ute. Selv har vi trålet gjennom bøker, artikler og fagpersoner for å få tak i riktig og viktig informasjon som vi ønsket i vår mammarolle. Vi har relativt god oppfølging her i Norge, og mange dyktige fagpersoner som jobber med mødre og barna deres. Samtidig sitter mange ferske mammaer temmelig alene med babyene sine og kjenner seg forvirret og ensomme.

Vi har mamma-nerdet for deg også!
I mange år har vi observert interessante, lærerike, inspirerende, hete og såre diskusjoner om ymse mammarelaterte temaer. Alt fra infertilitet, til fødselsangst og fødselsdepresjon, til ammebesvær, stramme tungebånd, trege mager, bleieslutt, smokkeslutt, søvnutfordringer og usikkerhet omkring oppstart av fast føde. 

Mange av oss har selv vært gjennom store utfordringer som vi har måttet overkomme. Vi er flere som har opplevd spontanaborter, svangerskapskvalme og bekkenløsning, heftige fødsler, ammetrøbbel, fødselsdepresjon og utfordringer i mammarollen.

Å være mamma er en sårbar situasjon. Vi gjør alle så godt vi kan. Og vi trenger å backe hverandre.

Vi trenger ikke være eksperter!
Ingen av oss er “ekspert” på å være mamma, men ingen mammaer behøver å være eksperter. Vi trenger å være bevisste og vi trenger å støtte hverandre. Det er kjærkomment med noen vink og tips, og vi trenger et klapp på skuldra og visshet om at vi er bra nok.

Vi kunne selv virkelig ønske det fantes et lett tilgjengelig nettverk da vi trengte det som mest! Nå har vi laget det!

Gjør en forskjell der det betyr mest!
Hensikten er å gi deg tips omkring det som betyr mest. For det er så mye som ikke er så nøye. Men så er det noen ting som er veldig betydningsfulle. Mammareisen er neppe fri for bekymringer og trøbbel for noen av oss, men det finnes tips som kan spare mammer for en hel del av nettopp det…

La oss senke skuldrene. Puste med magen. Og ta en dag om gangen. Sammen.

Revolusjonen starter i det små. I våre hverdagsvalg, hvilke krav vi stiller og hva som betyr noe for oss. Vi heier på økt kunnskap og større forståelse. Vi heier på livskvalitet, hverdagsglede og kroppens innebygde mammaintuisjon!

Ses vi på Mammarevolusjon?

Les mer om kursholderen
Les mer om bidragsyterne
Dette er kurset
Påmelding og kontakt