Hvorfor Mammarevolusjon?

Mammaer er utvilsomt noen av verdens viktigste personer! De har vandret på denne kloden siden tidenes morgen, og sjelden har det bare vært enkelt. Tidligere tider hadde sine utfordringer. Mye har blitt bedre for mammaer, kanskje særlig her hos oss, men fortsatt kan det være en tøff og slitsom jobb.

Mamma i en moderne verden
Vi lever i et samfunn med store krav til oss kvinner. Mange opplever at det forventes at vi presterer maks både som karrierekvinner og som mammaer – en kombinasjon som ikke alltid lar seg gjennomføre. Presset fra massemedier og sosiale medier er med på å gjøre kvinner ytterlige usikre.

I bunnen ligger også det moderne synet på helse og kropp. Dette synet må utfordres. Hva det krever å bære frem et barn må opp og frem!

Fokus på verdens viktigste oppgave!
Jeg ønsker å slå et slag for skikkelig ernæring for kvinnekropper som skal bære frem barn. Visst skal vi spise for to! Jeg ønsker å sette søkelys på hva en graviditet potensielt krever av kroppen og på hva gravide kvinner behøver for en komfortabel og sunn graviditet.

Jeg ønsker mer fokus på naturlig og skånsom fødsel, fødselsomsorg og fødende kvinners rettigheter og verdighet. Jeg ønsker større fokus på den tidvis vanskelige ammingen, mulige årsaker til problemer og hvordan de kan løses. Og jeg har mye på hjertet om spedbarnsernæring og den livsviktige tilknytningen som skjer de første tre årene av et barns liv.

Informasjonsoverflod
Det finnes masse info der ute. Selv trålet jeg gjennom bøker, artikler og fagpersoner for å få tak i riktig og viktig informasjon som jeg ønsket i min mammarolle. Vi har ganske god oppfølging her i Norge, og mange dyktige fagpersoner som jobber med mødre og barna deres. Samtidig sitter mange ferske mammaer temmelig alene med babyene sine og kjenner seg nokså forvirret og ensomme.

Jeg har mamma-nerdet for oss begge!
Helt fra før jeg selv ble mamma har jeg vanket i mamma-miljøer på sosiale medier. I 7-8 år nå har jeg observert interessante, lærerike, inspirerende, hete og såre diskusjoner om ymse mammarelaterte temaer. Alt fra infertilitet, til fødselsangst og fødselsdepresjon, til ammebesvær, stramme tungebånd, trege mager, bleieslutt, smokkeslutt, søvnutfordringer og usikkerhet omkring oppstart av fast føde. 

Jeg har sett hvordan mammaer har prøvd å hjelpe hverandre. Og jeg har sett hvordan mammaer har fått hverandre til å føle seg ræva. Å være mamma er en sårbar situasjon. Vi gjør alle så godt vi kan.

Vi trenger ikke være eksperter!
Jeg er ingen ekspert på å være mamma, men ingen mammaer behøver å være eksperter. Vi trenger å være bevisste og vi trenger å støtte hverandre. Det er kjærkomment med noen vink og tips, og vi trenger et klapp på skuldra og visshet om at vi er bra nok.

Jeg kunne selv virkelig ønske det fantes et lett tilgjengelig støtte-kurs da jeg gikk gravid! Eller aller helst FØR jeg ble gravid. Som kunne fått meg til å senke skuldrene og lytte til mammahjertet. Og som hadde gitt meg de tipsene jeg nå kjenner til; om hvor viktig ernæringen er for fertilitet, hvorfor stressmestring er så sentralt, hvor vanlig det er å kjenne seg deppa som nybakt mor og hvor vanlig det er å trøble med ammingen…

Gjør en forskjell der det betyr mest!
Hensikten er å gi deg tips omkring det som betyr mest. For det er så mye som ikke er så nøye. Men så er det noen ting som er veldig betydningsfulle. Mammareisen er neppe fri for bekymringer og trøbbel for noen av oss, men det finnes tips som kan spare mammer for en hel del av nettopp det…

La oss senke skuldrene. Puste med magen. Og ta en dag om gangen. Sammen.

Revolusjonen starter i det små. I dine og mine hverdagsvalg, hvilke krav vi stiller og hva som betyr noe for oss. Jeg heier på økt kunnskap og større forståelse. Jeg heier på livskvalitet, hverdagsglede og kroppens innebygde mammaintuisjon!

Ses vi på kurs?

Les mer om kursholderen
Les mer om bidragsyterne
Dette er kurset
Påmelding og kontakt